Werken in de cloud voor het MKB

31 januari, 2018
dotxs

Werken in de cloud is en blijft in opkomst. Het zogenaamde Cloud Computing heeft enorm veel voordelen ten opzichte van het beheren van hard- en software op locatie. Helaas merken wij dat veel MKB’ers nog weerstand hebben tegenover de overstap naar de cloud. Daarom leest u in dit blog de meest voorkomende misverstanden.

Uw data is niet veilig

Vaak wordt gedacht dat de data die u opslaat in de cloud niet veilig is en dat leveranciers uw data kunnen bekijken. Dat klopt niet. De reputatie van een bedrijf hangt immers af van de manier waarop zij met uw data omgaan. Als blijkt dat zij inderdaad uw data misbruiken, dan zullen zij snel failliet gaan. Geen enkel bedrijf wil dat.

De Cloud zelf is niet veilig

Een ander groot misverstand is dat de cloud zelf niet veilig is. De meeste leveranciers beschikken inmiddels over de nieuwste en sterkste beveiligingsmethoden. Wij vinden zelfs dat werken in de cloud veiliger is dan werken met lokaal opgeslagen data. En mocht er dan toch iets crashen, dan bent u de bestanden die in de cloud staan niet kwijt. Bestanden die u lokaal heeft opgeslagen en die niet zijn geback-upt, bent u wel kwijt.

Werken in de cloud kost veel geld

Er wordt gedacht dat werken in de cloud veel geld kost. De overstap kost inderdaad geld. Maar vergelijk het eens met het aanschaffen van nieuwe hardware en software, daar bent u uiteindelijk een stuk duurder mee uit. Zeker als u kijkt naar de onderhoudskosten. Heeft u de hard- en software in eigen beheer? Dan moet u deze zelf regelmatig updaten en vernieuwen. Werkt u bij ons in de cloud, dan doen wij dit voor u.

Werken in de cloud is langzaam

Een misverstand dat  absoluut niet waar is: werken in de cloud is niet langzaam. Heeft u een goede internetverbinding? Dan zal u altijd snel in de cloud kunnen werken. U kunt met de cloud zelfs vanuit huis werken, omdat u niet verbonden bent aan specifieke hardware.

Stap over naar de cloud!

Bovengenoemd zijn de meest voorkomende misverstanden over werken in de cloud. Twijfelt u of heeft u andere vragen over de overstap naar de cloud? Vul dan eens onze scan in of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht