Voorkom schade van één van de hefstigste lekken ooit

28 april, 2017
dotxs

Deze maand bracht hackerscollectief The Shadow Brokers één van de heftigste lekken ooit naar buiten. Deze lekken kunnen voor virussen zorgen die verouderde Windows systemen aanvallen, wat serieuze gevolgen kan hebben. Wij vertellen u in dit bericht meer over de recente lek en helpen u graag met het voorkomen van cyberaanvallen.

Wat is het lek?

The Shadow Brokers plaatsten recentelijk een groot aantal hackingtools online van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Het gaat om hackingtools die ingezet kunnen worden om verouderde Windows systemen aan te vallen. En dat kan grote gevolgen hebben voor uw organisatie.

Wat zijn de gevolgen van het lek?

Kwaadwillenden hebben door deze lek tools in handen die door de NSA in het verleden zijn gebruikt om buitenlandse overheidsdiensten, telecomoperators en banken aan te vallen. De gevolgen zijn dan ook niet te overzien. Daarom is het erg belangrijk om u te beschermen tegen virussen als deze.

Hoe kunt u uzelf beschermen tegen virussen?

Een volle 100% bescherming is onmogelijk: cybercriminelen zullen altijd manieren vinden om iets te ontvreemden of iets te beïnvloeden. Toch kunt u deze risico’s minimaliseren door ervoor te zorgen dat de servers altijd up-to-date zijn. Hiermee houdt u uw bescherming altijd op orde.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hoe kan dotXS u helpen?

Omdat dotXS geen gebruik maakt van verouderde software, zijn wij niet getroffen door de hackingtools. Verouderde software bevat over het algemeen veel beveiligingsproblemen die niet gedicht kunnen worden. En dit risico wordt nu alleen maar groter, aangezien cybercriminelen nu ook kant-en-klare tools in handen hebben waarmee zij verouderde Windows-systemen kunnen binnendringen.

Wij helpen u graag door ervoor te zorgen dat ook uw servers optimaal beschermd blijven. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar overzicht