De voordelen van IaaS voor IT professionals

2 augustus, 2017
dotxs

Onlangs kwamen we een interessant onderzoek tegen, uitgevoerd door Oracle. Zij ondervroegen 1600 senior IT professionals naar hun IaaS (Infrastructure as a Service) gebruik. Met IaaS kunnen IT-professionals een eigen IT-infrastructuur ontwikkelen, op basis van processor-, geheugen- en opslagcapaciteiten. Uit het onderzoek kwamen vernieuwende inzichten, met als algemene conclusie dat IaaS een steeds belangrijker onderdeel gaat worden voor IT-professionals. Iets wat wij ook merken.

Het belang van IaaS

Een groot deel van de IT-professionals (59%) gaf aan dat wanneer een bedrijf níét investeert in IaaS, zij snel achter gaan lopen op hun concurrenten die dat wel doen. 61% van de IT-professionals gaf zelfs aan dat IaaS een essentieel onderdeel is van een vooruitstrevende cloud strategie.

De voordelen van IaaS

Organisaties gebruiken IaaS om snel te kunnen reageren op veranderingen. Zes op de tien ondervraagden vindt dat IaaS het bedrijven makkelijker maakt om te blijven innoveren. Dit komt vooral omdat de energie die normaal wordt gestoken in het onderhouden van een infrastructuur, nu gestoken kan worden in ontwikkeling van het bedrijf. Daarnaast geeft 47% aan dat IaaS ervoor zorgt dat hun beschikbaarheid en snelheid op het allerhoogste niveau is.

IaaS bij dotXS

IT-professionals kunnen rekenen op dotXS als het gaat om de nieuwste en beste technologieën. Wij leveren de hardware en software die u nodig heeft voor een Cloud Computing Infrastructuur. Hiermee bent u verzekerd van uitstekende technieken, waarmee u uw IaaS-netwerk flexibel en schaalbaar kunt inrichten.

Iedere IT-professionals die een betrouwbare partner zoekt kan bij ons terecht. Van webdevelopers met twee servers tot grote bedrijven met driehonderd werkstations. Wilt u meer weten over onze IaaS oplossingen? Neem dan eens contact met ons op.

 

Bron: Oracle

Meer informatie? Bel ons!

Terug naar overzicht