Storing met e-mail in iOS 11

20 september, 2017
dotxs

Vanaf gisteren kunnen iPhone, iPad en iPod gebruikers het besturingssysteem van hun apparaat updaten naar iOS 11. Er zit echter een fout in deze update. Gebruikers van de Mail-app in iOS 11 die een e-mailadres van Outlook.com, Office 365 of Exchange Server 2016 gebruiken, kunnen geen e-mails versturen. Apple en Microsoft werken op dit moment aan een oplossing. Wij adviseren daarom om even te wachten met de update, totdat de problemen zijn verholpen.

Wat zijn de problemen?

Gebruikers die een mail willen sturen met de Mail-app in iOS 11 krijgen de melding ‘Cannot Send Mail. The message was rejected by the server’. Zij kunnen daarom geen enkele mail versturen of beantwoorden via deze app. Microsoft meldt op zijn website dat iOS 11 niet compatibel is met Outlook.com, Office 365 of Exchange Server 2016.

Hoe worden de problemen opgelost?

Microsoft en Apple werken samen aan het oplossen van de problemen. Waarschijnlijk komt de oplossing in de vorm van een software-update. Wanneer deze update uitkomt, is nog onduidelijk.

Wat kunt u doen?

Heeft u nog geen update naar iOS 11 gedaan? Dan adviseren wij om even te wachten met de update, totdat het probleem is verholpen. Heeft u al wel de update gedaan en loopt u tegen dezelfde problemen aan? Dan kunt u (tijdelijk) de app ‘Microsoft Outlook’ downloaden. Deze is wel compatibel met Outlook.com, Office 365 en Exchange Server 2016.

Bron: Tweakers.net

Terug naar overzicht