Van stage naar betaalde baan

23 augustus, 2017
dotxs

Ieder jaar begeleidt dotXS minstens één stagiair. En soms leidt een stage bij dotXS zelfs tot een baan! Zo kwam ik, Jowan Weststrate, in februari 2016 als stagiair binnen bij dotXS. Dit beviel mij erg goed, en gelukkig was dotXS ook tevreden over mij. Sinds juli ben ik daarom als junior engineer hosting werkzaam bij dotXS.

Even voorstellen

Laat ik mij eerst voorstellen: ik ben Jowan, 19 jaar oud en woonachtig in het buitengebied van Lunteren. Mijn interesses liggen, natuurlijk, in de ICT. Ik vind het leuk om te programmeren en hiermee te automatiseren. Op het ROC A12 in Ede volgde ik de opleiding ICT Beheerder Niveau 4. Tijdens deze opleiding heb ik twee periodes stage gelopen bij dotXS. Mijn eerste stage liep ik bij de servicedesk, van februari tot en met april 2016. Omdat mij dit goed beviel, heb ik ook mijn tweede stage, van november 2016 tot en met april 2017, bij dotXS gedaan. Dit keer op de hosting afdeling.

Stage bij dotXS

Mijn stage verliep goed en zowel dotXS als ikzelf waren erg tevreden over de resultaten. Tijdens mijn tweede stage heb ik meegeholpen bij het invoeren van een nieuw monitoring systeem. Erg leerzaam om aan bij te mogen dragen. Ik heb bijgedragen aan duidelijke verbeteringen binnen het monitoring systeem. Door het nieuwe monitoringsysteem is er meer zicht op de omgeving.

Werken bij dotXS

Het grootste verschil tussen mijn stage en mijn huidige baan is de zelfstandigheid. Ik word vrijgelaten om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. dotXS is een fijn bedrijf om te werken. Collega’s helpen elkaar graag. Ook zijn de werkzaamheden uitdagend. Ik leer werken met (voor mij) nieuwe technieken. Ook krijg ik de mogelijkheid om met scripts werkzaamheden te verbeteren of te automatiseren.

Kortom: een aanrader!

Ik kan ook niet meer dan concluderen dat stage lopen bij dotXS ontzettend leuk én leerzaam is. Een stage bij dotXS is dan ook een echte aanrader.

Stagelopen bij dotXS?

Ieder jaar begeleidt dotXS minstens één stagiair. Dit doen wij omdat wij het belangrijk vinden bij te dragen aan de ontwikkeling van onze sector. Daarom werken wij nauw samen met scholen in onze omgeving én bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden aan de studenten van deze scholen. En met succes: want niet alleen de student ontwikkelt zichzelf, ook wij blijven nieuwe kennis in huis halen. Heb je ook interesse in een stage bij dotXS? Neem dan gerust contact op met Roy Slangen, via +31 (0) 880 880 130 of r.slangen@dotxs.nl.

 

Terug naar overzicht