Samenwerken in plaats van ‘plek innemen’

21 april, 2020
dotxs

Samenwerken in plaats van ‘plek innemen’

De kerntaken van dotXS bestaan uit het leveren van IT diensten aan middelgrote MKB bedrijven, en het ondersteunen van de IT afdeling van grotere organisaties.

Regelmatig komen wij op bezoek bij deze grotere organisaties, om te vertellen wie we zijn, wat we doen, en om te onderzoek waar onze expertise kan bijdragen. Vaak vinden deze gesprekken plaats in een ‘driehoek’; de directeur (of andere eindbeslisser), de IT-manager, en een van onze sales-collega’s.

Wat ons vaak opvalt, is dat de eindbeslisser het gesprek open ingaat en veel vragen stelt. Logisch, want deze persoon dient te onderzoeken of wij van meerwaarde kunnen zijn; doen we wat we zeggen, draagt het bij aan de efficiency, zorgt het voor nog meer veiligheid, kan het kostenverlagend werken, enzovoorts.

De IT-manager zit er vaak wat anders bij; armen over elkaar gekruist, de blik op oneindig. Je zou kunnen zeggen; lichtelijk sceptisch. Wat ook weer logisch is, want; wellicht komt zijn positie wel in het gedrang?

Dat is nou net niet wat onze insteek is. Het is juist niet de bedoeling dat de IT-manager plaats maakt voor een of meer van onze medewerkers. Tenzij het de bedoeling is dat wij de gehele IT gaan verzorgen, (omdat de interne IT gaat vervallen), streven wij juist naar samenwerking. Juíst omdat de IT manager alle ins&outs weet van het bedrijf. Juíst omdat we zijn kennis willen combineren willen met onze kennis, om zo tot mooie en gedegen oplossingen te komen.

Oftewel, IT-managers, jullie zijn waardevol. Punt.

Terug naar overzicht