Data is van vitaal belang voor Essensor

wim vaessen‘Ze leveren goed resultaat bij dotXS, daarom werken we al 13 jaar met ze samen,’ vertelt Wim Vaessen, oprichter van Essensor. ‘Mark kende ik al van voor het dotXS-tijdperk, toen hij nog als Hiemstra IT-service werkte. Intussen zijn we als Essensor en dotXS heel vertrouwd met elkaar geraakt.’

Betrouwbare IT voor data-acquisitie

Voor data-acquisitie onder consumentenpanels moet Essensor kunnen vertrouwen op hun IT. Op het moment dat de digitale vragenlijst verspreid wordt moeten de systemen goed werken. Daarbij is het uiterst belangrijk dat de onderzoeksgegevens veilig opgeslagen worden op de data-acquisitieserver. Want die data is van vitaal belang voor een bedrijf als Essensor.

Netwerkonderhoud

Eén keer per maand komt er een medewerker van dotXS bij Essensor langs voor onderhoud aan hun netwerk. Zaken die niet urgent zijn, maar wel regelmatig aandacht nodig hebben, komen dan aan bod. Zo zijn ze er bij Essensor zeker van dat de IT-systemen goed blijven draaien. In totaal gaat het om zo’n 40 laptops en 20 vaste computers voor data-acquisitie, daarnaast nog zo’n 12 computers voor de projectleiders en overige kantoormedewerkers.

Troubleshooting hardware en software

dotXS staat altijd klaar voor troubleshooting. Ogenschijnlijke kleinigheden als haperende hardware of software die crasht, daar moet acuut iets aan gedaan worden. ‘De reactietijd bij dotXS is snel, dat vinden we heel belangrijk,’ vertelt Wim Vaessen. ‘Op het moment dat er zich problemen voordoen merk je weer hoe fijn het is als IT gewoon doet wat het moet doen. Dat we hiervoor al sinds 2003 op dotXS vertrouwen zegt genoeg.’

dotXS denkt mee over IT

‘In het begin dachten ze mee over de opzet van ons IT-netwerk, en nog altijd denken ze mee bij ontwikkelingen omtrent onze IT. Daarin zijn ze heel sterk bij dotXS,’ aldus Wim Vaessen.