Altijd en overal een perfect draadloos netwerk

Stichting Kamer Centrum Nijmegen verhuurt en beheert kamers in Nijmegen aan jongeren tot 25 jaar. Met 2 eigen panden met daarin 130 kamers, is het belangrijk dat het draadloze netwerk overal optimaal werkt. Daarom schakelde het bedrijf ons in. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de bewoners van de Van Oldenbarneveltstraat in Nijmegen altijd en overal toegang hebben tot het draadloze netwerk. ‘De samenwerking met dotXS verliep soepel en prettig’, vertelt Tom Hafkenscheid, medewerker bij Stichting Kamer Centrum Nijmegen.

 

Soepel eerste contact

‘We hebben een groot pand met 112 kamers. Dan is het belangrijk dat het draadloze netwerk het doet’, vertelt Tom. ‘Het oude draadloze netwerk voldeed echter niet meer aan de eisen. Resultaat was dat de bewoners hierover klaagden. Daarom hebben we drie partijen benaderd om dit probleem op te lossen. dotXS kwamen we tegen via Google. We hebben een aantal referenties bekeken en werden daardoor enthousiast. dotXS kwam met een mooi voorstel: een Ruckus netwerk en ook nog eens tegen een schappelijke prijs. Ook het eerste gesprek verliep soepel. Ze legden alles simpel en duidelijk uit. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om samen met dotXS in zee te gaan’.

 

Kwaliteit voor jaren

Samen hebben we gekeken naar het huidige netwerk en de mogelijke verbeteringen. Al snel bleek dat de locatie vier aparte internetverbindingen van Ziggo heeft. Ook was het pand opgedeeld in vier aparte zones. Wij hebben het pand voorzien van nieuwe switches (Aruba HP PoE) en accespoints (Ruckus Unleashed R310). De switches zorgen voor een aanzienlijke kwaliteitsverbeteringen. Tom: ‘dotXS adviseerde ons om echt te kiezen voor kwaliteit. Je kunt wel voor een goedkopere oplossing gaan, maar dan zit je over 3 jaar weer met hetzelfde probleem. Met Ruckus hebben we een goed product in huis waar we nog jarenlang mee verder kunnen’.

 

Altijd en overal in het pand een draadloos netwerk

We hebben het draadloze netwerk zo ingericht dat de accespoints in alle vier de zones uitzenden. Het grote voordeel daarvan is dat een gebruiker niet hoeft te wisselen van draadloos netwerk als hij of zij door het gebouw heen loopt. En mocht één van de internetverbindingen toch uitvallen, dan hoeft een gebruiker slechts in te loggen op een andere zone. Ook hebben we een heatmap gelopen. Daarmee voorkomen we dat er toch ruimtes zijn waar geen bereik is. Met een heatmap zien we precies waar er wel en geen goed bereik is. Door hier op in te spelen, hebben we ervoor gezorgd dat de bewoners altijd en overal in het gebouw bereik hebben.

 

Een goed resultaat

‘Het enige waar we tijdens het proces tegen aan liepen was de omzetting met Ziggo. Deze verliep niet zo soepel als van te voren gedacht. Gelukkig heeft dotXS dit netjes opgepakt en er alles aan gedaan om de omzetting zo goed mogelijk te laten verlopen. Al met al een mooi resultaat. In ons andere pand in het centrum waar wij 18 kamers verhuren hebben we inmiddels ook eenzelfde draadloze netwerk laten leveren’, aldus Tom.