Aebi Schmidt trackt de winter samen met dotXS

‘dotXS heeft ons geholpen door mee te denken over de automatisering van onze software’, vertelt Chris Jansen, systeembeheerder bij Aebi Schmidt. ‘Het is fijn dat dotXS altijd dichtbij is en erg betrokken bij de klant is. In noodsituaties kunnen wij altijd een beroep doen op de medewerkers van dotXS. Dat is wel een écht pluspunt van dotXS’.

IaaS van dotXS

Aebi Schmidt is een grote, internationale speler die materiaal voor de gladheidsbestrijding ontwikkelt en produceert. Voor het ontwikkelen van hun eigen software zijn ze steeds afhankelijker van de diensten van dotXS. ‘Wij maken gebruik van hosted servers. Deze servers wordt door dotXS onderhouden en de rest doen we zelf’, vertelt Chris. Het voordeel hiervan is dat Aebi Schmidt niet zelf de hardware hoeft aan te schaffen, maar toch beheerder is van de servers.

Een jarenlange samenwerking

De samenwerking tussen dotXS en Aebi Schmidt gaat ver terug: al meer dan twaalf jaar is er een goede samenwerking. Al vanaf het begin van de bouw van de software ondersteunt dotXS dit internationale bedrijf in het goed laten lopen van het gehele platform. Aebi Schmidt ontwikkelt zelf hun eigen software. Hierbij is automatisering essentieel. Aebi Schmidt maakt verder gebruik van bijna alle diensten uit het aanbod van dotXS: virtuele en fysieke servers, de monitoring van processen en systemen en de beveiliging en het beheer van de volledige omgeving. ‘dotXS heeft ons ontzettend geholpen. Het is fijn dat we met problemen en lastige vraagstukken altijd bij hen terecht kunnen’, aldus Chris.