Office 365 Business vs. Office 365 ProPlus

27 november, 2017
dotxs

In een eerder blog in de reeks over Office 365 schreven we over de verschillende zakelijke abonnementen van Office. Microsoft heeft namelijk zeven zakelijke Office 365-abonnementen met daarin een onderscheid tussen Business en ProPlus. In dit vierde deel van onze blogreeks over Office 365 zetten we de verschillen en overeenkomsten tussen Business en ProPlus op een rij.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Business en ProPlus?

Office 365 Business en ProPlus lijken op sommige punten veel op elkaar. Zo heeft u in beide applicaties de mogelijkheid om programma’s als Word, Excel en PowerPoint op vijf computers per gebruiker te installeren. Zowel bij Business als ProPlus is dit mogelijk op iOS, Android en Windows apparaten. Ook is het bij beide applicaties mogelijk om te upgraden naar een nieuwe software versie zodra die is uitgekomen.

Wat zijn de verschillen tussen Business en ProPlus?

Naast bovenstaande overeenkomsten, zijn er ook verschillen tussen Office 365 Business en Office 365 ProPlus.

Aantal gebruikers

Let bij het maken van de keuze goed op het aantal gebruikers. Bij Office 365 Business kunnen maximaal 300 gebruikers binnen één organisatie de applicaties gebruiken. Office ProPlus kent daarentegen geen maximum aantal gebruikers.

Microsoft Access

Met Office 365 ProPlus heeft u toegang tot Microsoft Access. Dit is een programma waarmee u een database op kunt bouwen waarmee gegevens kunnen worden beheerd, zoals bijvoorbeeld voorraden, maar ook adressen en telefoonnummers. Office 365 Business biedt u geen toegang tot Microsoft Access.

Virtuele omgeving

In Office 365 ProPlus bestaat de mogelijkheid om Microsoft Office op virtuele desktops te installeren. Met Office 365 Business kan dat niet. Let hier dus goed op als u werkt met een gevirtualiseerde omgeving. Voor ons betekent dit dat we onze dotDESKTOP vanaf ProPlus kunnen laten draaien.

Extra’s in Excel

ProPlus heeft een paar extra Excel functies die de Business versie niet heeft. Namelijk:

  • Excel Spreadsheet Compare
  • Power Pivot for Excel
  • Excel Spreadsheet Inquire
  • Power Query for Excel
  • Power View for Excel

Ondersteuning

Office 365 ProPlus biedt groepsondersteuning. Dit betekent dat “add-ins” eenvoudig geïmplementeerd kunnen worden op alle computers, zonder dat het per computer geïnstalleerd hoeft te worden.

Abonnementsprijs

De kosten per gebruiker per maand zijn hoger bij Office 365 ProPlus dan bij Office 365 Business.

Heeft u hulp nodig bij de keuze?

De keuze voor Business of ProPlus is afhankelijk van uw bedrijf. Wij helpen u daarom graag om te bekijken wat uw bedrijf nodig heeft en welk abonnement het meest geschikt is. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Neem contact met ons op

Blogreeks over Office 365

Dit blog is onderdeel van onze reeks over Office 365. Eerder verscheen al  een blog over de keuze voor Office 365, de zeven zakelijke Office-abonnementen en de verschillen tussen Exchange on-premise en Office 365-mail.

Terug naar overzicht