KPN stopt met ISDN: stap over naar VoIP

31 mei, 2017
dotxs

Vorige maand kondigde KPN aan te stoppen met het aanbieden van ISDN. ISDN zal langzaamaan verdwijnen en per 1 september 2019 niet meer aangeboden worden door KPN. dotXS adviseert u tijdig over te stappen naar VoIP, hét alternatief voor ISDN. In deze blog vertellen we waarom KPN stopt met ISDN en ontdekt u de voordelen van VoIP ten opzichte van ISDN.

Waarom stopt KPN met ISDN?

Integrated Services Digital Network, kortweg ISDN, is een vorm van digitale telefonie. Met een ISDN lijn kun je meerdere telefoonnummers op dezelfde telefoonlijn gebruiken. Ook kun je tegelijkertijd bellen en internetten op dezelfde lijn. ISDN wordt in het bedrijfsleven nog steeds gebruikt, maar het aantal gebruikers neemt wel sterk af. Dit komt onder andere door het succes van bellen via internet (VoIP).

Wat zijn de voordelen van VoIP ten opzichte van ISDN?

Het is niet verwonderlijk dat steeds minder mensen ISDN gebruiken en de overstap maken naar VoIP. VoIP is namelijk een stuk goedkoper dan ISDN. Waar bij ISDN gebeld werd via de telefoonlijn, loopt bij VoIP de telefonie via een internetverbinding. Dit betekent dus dat de kosten voor het gebruik van een telefoonlijn komen te vervallen. Daarnaast is VoIP makkelijk op en af te schalen én bent u altijd goed bereikbaar.

Neem contact met ons op

VoIP bij dotXS

Voor VoIP oplossingen bent u bij dotXS aan het juiste adres. Wij bieden VoIP oplossingen die passen bij ieder bedrijf: groot of klein, hosted of een (digitale) telefooncentrale op locatie. Onze oplossingen passen we aan de situatie en uw wensen aan. En wanneer gewenst met een vast-mobiel integratie. Goedkoop, locatieonafhankelijk en schaalbaar, dat is VoIP bij dotXS.

Meer weten?

VoIP is een perfect alternatief voor ISDN. Wil je meer weten over VoIP? Of wil je hulp bij de overstap van ISDN naar VoIP? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht