Eerste open dotXS Academy een succes

12 mei, 2017
dotxs

Gisteren was het zo ver: de eerste open dotXS Academy Datalekken. Met twee presentaties en een interactief spel werden de deelnemers zich bewust van het belang van (data)beveiliging. De Academy was een groot succes en de reacties op de interessante en interactieve avond waren uiterst positief.

De menselijke kant van (data)beveiliging

Dennis Hadderingh opende de avond met een presentatie over de menselijke kant van (data)beveiliging. Hoe kun je zelf zoveel mogelijk een hack of lek voorkomen? Wist u bijvoorbeeld dat korte wachtwoorden, hoe ingewikkeld ook, makkelijker te kraken zijn dan een zin? Kies daarom liever voor een wachtwoord als DitisEenGoedWachtwo0rd@1479 dan voor een wachtwoord als E6jBk3. En steek nóóit een gevonden USB-stick in een computer, omdat deze besmet kan zijn met malware. Tot slot vertelde Dennis over de grootste bankoveral ooit, waarbij hackers digitaal meer dan één miljard dollar konden stelen.

Presentatie Dennis

Meldplicht Datalekken

Patrick Vink, expert informatiebeveiliger van Apex3, nam de deelnemers mee in de wereld van datalekken. Volgens de wet is iedere organisatie verplicht om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar hoe zit dat dan precies? Wanneer is er sprake van een datalek? En misschien nog wel belangrijker: wat kun je er tegen doen? Tijdens de presentatie van Patrick leerden de deelnemers waar zij als ondernemer aan moeten voldoen. Een onderwerp waar nog veel over te leren valt, gezien de meest gehoorde reactie achteraf: “Daar was ik me helemaal niet van bewust”.

Presentatie Patrick

Interactief spel

We sloten de avond af met een interactief spel in kleinere groepen. Hoe beveilig je met een budget van 1,5 miljoen een verzekeringskantoor voor vermogende mensen? Kies je voor beveiligingscamera’s aan de buitenkant van je gebouw of ga je voor bewegingssensors? Beheer je alle servers zelf of laat je de servers door een externe partij, zoals dotXS, beheren? Dit zijn vragen waar je niet iedere dag bij stilstaat, maar die wel belangrijk zijn om als ondernemer veilig te kunnen werken.

Risq game

Waarom een Academy?

dotXS wil haar kennis met u delen. Daarom zijn wij gestart met onze dotXS Academy, korte sessies waarin we uw ICT kennis bijspijkeren. Heeft u interesse in én belang bij goede ICT? Kom dan naar de dotXS Academy. Deelname is gratis.

Bent u er de volgende keer bij?

De Academy was een groot succes en de reacties achteraf waren uiterst positief. Wilt u er de volgende keer bij zijn, of wilt u op de hoogte blijven van de volgende dotXS Academy? Meld u dan aan door een mailtje te sturen naar academy@dotxs.nl. Tot dan?

Terug naar overzicht