dotXS bestaat 15 jaar en dat vieren we!

7 februari, 2020
dotxs

Dinsdag 21 januari was het precies 15 jaar geleden dat de twee oprichters van dotXS, Mark Hiemstra en Dennis Hadderingh, het kantoor van de kamer van koophandel in Arnhem verlieten met een nieuwe KvK inschrijving. De twee ras-techneuten kenden elkaar al enige jaren vanuit vorige jobs.

“We brachten onze klanten 15 jaar geleden ook al naar de cloud, alleen heette het toen nog niet zo”.

Dennis: ”Toen we samen begonnen brachten we onze klanten al naar de cloud. Ook al heette dat toen nog niet zo. Een aantal van onze klanten van het eerste uur mogen wij nog steeds tot onze trouwe klantenkring rekenen”. We begonnen met z’n tweeën en inmiddels wordt er bij dotXS met 25 mannen en vrouwen gewerkt.

“Op gebied van hosted Exchange waren wij destijds de derde partij in Nederland die dat op de markt bracht”.

Zowel Mark als Dennis werkten zelfstandig en hadden elkaar tijdelijk nodig voor een aantal projecten. Van daaruit ontstond het idee om permanent samen te gaan werken; het begin van dotXS was er. Dennis had het briljante idee om hosted Exchange als dienst te gaan bieden. Samen beschikten de heren over de benodigde middelen om dat te kunnen realiseren.

“We hadden destijds nul kennis van marketing, en van sales hadden we ook nog nooit gehoord”.

Mark: “Het idee van Dennis om hosted Exchange aan te bieden was geweldig. Wij waren de derde partij in Nederland in die tijd die dat op de mark brachten. Echter hadden wij nul kennis van marketing en van sales hadden we ook nog nooit gehoord. Een commercieel succes is dat destijds dus niet geworden”.

“2020 wordt het jaar van festiviteiten voor klanten, medewerkers, relaties, familie en vrienden”.

Mark: “Waar passie en enthousiasme is, is bij ons ook de wil om nog meer te groeien. Onze toetreding tot de Solimas Groep in 2019 was dus een logisch en fantastisch gevolg van ons harde werk. Met ‘ons’ bedoel ik natuurlijk het hele bedrijf, zonder onze mensen hadden we dit nooit waar kunnen maken. In 2020 gaan we ons succes uitgebreid vieren”.

Terug naar overzicht