dotDESKTOP: Cloud Desktop voor het MKB

20 september, 2016
dotxs

dotXS levert een volledige Cloud Desktop onder de naam ‘dotDESKTOP’. Hiermee hoeft een bedrijf zich niet meer druk te maken om ICT en kunnen ze zich volledig op hun eigen kerntaken richten. Met dotDESKTOP ontzorgen we onze klanten volledig door het implementeren, inrichten en beheren van hun bedrijfsautomatisering.

Behoud de vertrouwde werkomgeving

Bij dotDESKTOP merkt u geen verschil met uw huidige werkomgeving. U werkt met dezelfde applicaties, net als altijd. Het enige verschil is dat alle applicaties en documenten zich niet op uw eigen computer bevinden, maar in de Cloud – op een server in ons datacenter. Daardoor is uw werkomgeving via elke computer beschikbaar via uw persoonlijke inlog, wordt alle data beschermd en regelmatig geback-upt.

Neem contact met ons op

Gecertificeerd voor informatiebeveiliging (ISO 27001)

dotDESKTOP draait in de Cloud van dotXS. Daarvoor maken we gebruik van een datacenter in Midden-Nederland die voldoet aan onze standaard. We zorgen ervoor dat alle data continu bereikbaar is en goed beveiligd blijft. Om dit te borgen houden we ons als dotXS aan de ISO 27001 norm waarvoor we gecertificeerd zijn. Zo zorgen wij voor een veilige werkomgeving die voorzien is van alle moderne beveiligingsmethodes.

Brons, Zilver & Goud

dotXS biedt 3 verschillende niveaus van dotDESKTOP: Brons, Zilver & Goud. Daarnaast bieden verschillende opties en upgrades de mogelijkheid om de omgeving volledig naar wens in te vullen:

Standaard bestaat dotDESKTOP uit de volgende onderdelen:

  • Microsoft Office Standaard (combinatie met Office 365 bestaat ook)
  • Een e-mailbox
  • Bestandsopslag
  • Trend Micro Antivirus
  • Adobe Reader
  • Internet Explorer (Google Chrome & FireFox ook mogelijk)

Naast deze applicaties en diensten verzorgt dotXS ook een dagelijkse back-up van alle bestanden, wordt zowel de dotDESKTOP  als alle daarbij behorende diensten beheerd en maandelijks geüpdatet.

Onderhoud zorgt voor veilige IT

Onderhoud is bij IT even belangrijk als bijvoorbeeld een auto. Bij een auto moet de olie op tijd ververst worden, of de banden gecontroleerd, zodat u veilig kunt blijven rijden. Periodiek onderhoud van uw IT zorgt ervoor dat u veilig kunt blijven werken. Denk daarbij aan het uitvoeren van Microsoft Updates, de back-up controleren of het beheren van de virusscanner, Trend Micro. Al deze werkzaamheden zijn standaard onderdeel van dotDESKTOP.

Persoonlijk profiel

Wij zorgen er ook voor dat u altijd en overal veilig bij uw werkplek kunt inloggen met uw persoonlijke profiel. Om de veiligheid te verhogen zorgen we voor een ‘Two-Factor Authentication’-login. Daarmee bevestigt u via een applicatie op uw smartphone dat u wilt inloggen in uw werkomgeving.

Dagelijkse back-up

We maken dagelijks een back-up, voor het geval er toch wat misgaat, ondanks alle maatregelen. Deze back-up is natuurlijk niet alleen handig als alles uitvalt, maar vooral ook als iemand per ongeluk een bestand verwijderd heeft. Deze kunnen we dan altijd van de dag ervoor terughalen.

Onder referenties leest u hoe klanten onze dienstverlening ervaren. Wilt u gebruik maken van dotDESKTOP? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Terug naar overzicht