Beter bereik met bellen via WiFi

12 oktober, 2016
dotxs

Altijd bereikbaar zijn is tegenwoordig de norm. Maar naarmate het aantal mobiele gebruikers toeneemt, groeit ook de belasting op het netwerk van mobiele providers. Daarbij wordt het bereik vaak verstoord door metaaloxide coating op de ramen, wat tegenwoordig veel gebruikt wordt bij duurzame bouw. Het zal aanbieders van mobiele telefonie meer moeite kosten om de kwaliteit van hun dienst in stand te houden. Biedt WiFi Bellen de oplossing?

WiFi Bellen ingebouwd in telefoon

Met behulp van bestaande WiFi-netwerken kunnen providers WiFi Bellen aanbieden. Dat is anders dan bellen via Skype, WhatsApp of Facebook Messenger. WiFi Bellen integreert met de telefoon waardoor een extra app overbodig is. Wanneer de mobiele ontvangst laag is, schakelt de telefoon automatisch over naar bellen via WiFi (als er een netwerk beschikbaar is). Op die manier is men altijd en overal beter bereikbaar.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Omdat WiFi Bellen ingebouwd is in de telefoon kan men gewoon gebruik maken van de contacten. En de contacten kunnen normaal gebeld worden zonder dat zij daarvoor een extra app moeten installeren. Bellen via WiFi is een naadloze overgang waar de gebruiker niets van merkt – behalve dat zijn bereik beter is.

WiFi die voorrang geeft aan telefonie

Uiteraard wil men ook met WiFi goed bereik hebben. Daarom herkennen slimme WiFi-netwerken welk soort data langskomt. Spraak, of ander verkeer. Zo kan het toegangspunt automatisch voorrang gegeven aan WiFi-bellers.

Op locaties met veel gebruikers, zoals kantoren of scholen, wordt het bereik minder naarmate meer mensen verbinden met het netwerk. Daarom is het mogelijk om een limiet in te stellen. Vanaf een bepaald aantal gebruikers weigert het toegangspunt dan de verbinding aan nieuwe gebruikers. Zo kan het verkeer automatisch verdeeld worden over meerdere toegangspunten, waardoor iedere gebruiker een kwalitatief goede verbinding heeft.

Bouw een solide WiFi-netwerk

We zijn aanbeland in een tijd waarin IT net zo’n prominente plaats inneemt als waterleidingen, elektriciteit of telefoonlijnen. De aanwezigheid ervan is zo vanzelfsprekend geworden als de zon die elke dag weer opkomt. Behalve dat we bij de aanleg van IT-infrastructuren en WiFi-netwerken er zelf voor moeten zorgen dat IT elke dag weer werkt en dat we voortdurend verbonden blijven via WiFi.

Wij bij dotXS zien dit als ons doel: IT die vanzelfsprekend is. WiFi die klaar is voor de toekomst waarin bellen via WiFi ‘gewoon werkt’.

Terug naar overzicht